Groen doet goed! Ga op avontuur in het groen want spelen in de natuur is leuk én gezond! Op deze website vind je allerlei activiteiten die je heel gemakkelijk zelf of met je vriendjes kan gaan doen. Lekker in je eigen tuin, in het park of in het bos. Waar wacht je nog op? Spring eens op groen!

Speciaal voor jou organiseert Groen doet goed ook allerlei leuke, gratis activiteiten in de Biesbosch en Dordtse stadsparken. Samen met je vriendjes en klasgenootjes nodigen we je dan ook uit op avontuur te gaan. Alle informatie hierover vind je op www.weizigt.nl/groen-doet-goed.

Wat is groen doet goed

Al 70.000 kinderen hebben via Groen doet goed kennis gemaakt met de natuur in hun eigen omgeving. Op het Rotterdamse platteland, in een Utrechts stadspark, tijdens de Leidse Hooidagen of in de sloot tussen de flats. 

Vier jaar geleden begon het Groen doet goed-avontuur in een versteende wijk in Den Haag. Daar maakten we kennis met Cynthia en Ouafa, twee Haagse meisjes die nog nooit op het strand waren geweest. Een paar jaar later leerden zes Utrechtse gemeenten Yassine en Zineb kennen. Yassine is dan nog nooit in een Nederlands bos geweest, maar hij verwacht dat hij er ijzer en goud kan vinden - net als in zijn favoriete spel Minecraft.

Cynthia, Ouafa, Yassine en Zineb: dat zijn de kinderen waar we het voor doen. Wij laten hen de natuur ontdekken, waardoor zij gezonder en gelukkiger opgroeien. Dat doen we inmiddels voor alle kinderen in Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Barendrecht, De Bilt, Delft, Den Haag, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Houten, Leiden, Leidschendam-Voorburg, Nieuwegein, Ridderkerk, Rotterdam, Schiedam, Utrecht, Waddinxveen, Woerden, Zeist, Zoetermeer en Zwijndrecht. 

Bekijk groen doet goed in actie!

Spring je ook een keer mee op groen? Bekijk in dit filmpje de avonturen die we beleven in het groen.

Doel 

Het doel van Groen doet goed is om kinderen die normaal gesproken niet of weinig buiten komen, kennis te laten maken met het groen. Hierbij staat de beleving en het motiveren en enthousiasmeren tot herhaalbezoek centraal. 

Doelgroep

Groen doet goed Dordrecht richt zich op alle Dordtse kinderen. Iedereen is van uitgenodigd om de natuur te ontdekken en te ervaren hoe fijn het is om buiten te zijn.

Veel gestelde vragen

Er zijn geen extra kopsten verbonden aan de activiteiten, de activiteiten zijn gratis toegankelijk voor elk kind.

Het hele jaar door. De activiteiten op deze website kunnen altijd en overal uitgevoerd worden.

Voor de activiteiten op deze website niet. Deze organiseer je zelf. Voor het activiteitenprogramma van Groen doet goed wordt je wel gevraagd je vooraf aan te melden. Meer informatie hierover vind je op www.weizigt.nl/groen-doet-goed.

Graag zelfs! Heb je interesse om met je leerlingen deel te nemen aan Groen doet goed? Neem dan even contact op via em.baars@dordrecht.nl.