Graven en scheppen, kneden en duwen: een mooie zandkasteel bouwen is helemaal zo makkelijk nog niet. Probeer deze tips eens:

  • Niet teveel water Water vormt als het ware een bruggetje tussen de zandkorrels. Hierdoor wordt je zandkasteel lekker stevig en stort hij niet halverwege de bouw in. Maar let op: jew hoeft echt maar een heel klein beetje water toe te voegen om het beste bouwmateriaal voor jouw zandkasteel te maken.

  • Werk van boven naar beneden Schep een emmer of bak vol met zand en keer deze om tot een laag van zo’n 15-20 cm. Gooi hier een beetje water over. Op deze natte laag leg je een klein laagje droog zand en die stamp je aan met een schep of een plank. Na het stampen gooi je er weer een laagje van 20 cm op, water erover, dun laagje zand en weer aanstampen. Dit herhaal je tot je de juiste hoogte hebt bereikt. Werk nu van boven naar beneden met het vormen van de torens, trappen en muren van je kasteel. Anders valt het zand dat je weghaalt om het deel dat je al gebouwd hebt.  Met een ijsstokje ‘’snijd’’ je de mooiste vormen in jouw kasteel. Versieren met schelpen maakt je kasteel echt af!